dimecres, 24 d’abril del 2013

Nougumbi, de Dolors Todolí

El dilluns 22 d'abril vam poder gaudir d'un contacontes d'aquesta gran professional de La safor que és Dolors Todolí.

Mestra de Cicle Infantil del Col·legi Gregori Mayans de Gandia, compagina l 'Educació Infantil amb l'animació lectora, la il·lustració i la creació de magnífiques històries que jo qualificaria de tendres i amigables. I dic açò perquè per molta fantasia que destil.len els relats, els seus personatges sempre resulten pròxims i inclús familiars.

Aquest és el cas del seu últim àlbum il·lustrat editat per Amigos de papel. Nougumbi, com qualsevol dels nostres fills, és un xiquet  que se sent atret per la música que desprenen els objectes del seu voltant, . D'aquesta manera, al llarg del conte compartim amb Nougumbi el seu interès musical i els experiments que fa amb tot allò que troba i que a tots sorprenen. No és això mateixa la infància, descobrir, provar, sorprendre...? 

Fins ara no us he dit que Nougumbi és un nen de la prehistòria i que el seu dia a dia transcorre entre cavernes, foguers i caçeres. És igual, el seu relat és universal, per açò deia abans que sempre trobe les seues històries  familiars, perquè és capaç de traslladar la imaginació pròpia del relat a la quotidianitat: un xiquet sorprès i estimulat pels sons i la música.

Dolors Todolí, després de compartir la seua creació amb tots nosaltres ens va regalar en directe un il·lustració a l'estil "prehistòric" i una sèrie d'experiments musicals amb instruments confeccionats per ella mateixa amb objectes naturals (branquetes, corfes, cloïsses..). Tota una experiència!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada