dimarts, 1 de desembre del 2009

Nadius digitals

Al setembre del 2008 es publicà a la revista Educación y Biblioteca una entrevista amb Adan Griego, un dels responsables de la Biblioteca Universitària d'Stanford, sobre els nous usuaris a les biblioteques que ells anomenen "nadius digitals".

L'entrevista resulta interessant i colpidora al mateix temps. Aquests nascuts a l'era digital s'acosten, segons ens fa veure Adan Griego, a les biblioteques amb un concepte totalment diferent al d'aquells que ja treballem al sector. No veuen la biblioteca com el recurs d'informació per excelència, sino com un més i no per cert el més avantatjós.

Els nascuts després de 1980 en termes generals, procedeixen d'una cultura 100% audiovisual i multimèdia, ràpidament accessible (i diggerible) i disponible les 24h els set dies de la setmana.

Davant d'aquest paradigma, Adan Griego ens convida a promocionar les biblioteques amb les eines dels segle XXI, fer-nos més visibles, i a insistir en la formació dels usuaris, donat que en la majoria dels casos no utilitzen eficientment els recursos d'informació.

Durant tota l'entrevista s'ensuma la qüestió a la que tots reculem: Desapareixerà la biblioteca?
Adam Griego pensa que encara som necessaris, però sobretot en la vessant de l'alfabetització informacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada